KNVB – Art Langeler

Concept en coaching rondom gezamenlijke visie binnen voetbalontwikkeling

De vraag

Art Langeler werd in 2018 benoemd tot Directeur Voetbalontwikkeling. Een geheel nieuwe functie binnen de directie van de KNVB. Aan hem de taak om een nieuwe visie op voetbal te ontwikkelen. Een opdracht en functie die veel verschillende vragen met zich mee brachten. Want waar begin je precies? Hoe krijg je mensen mee met je visie, zodat je echt verandering teweeg kunt brengen?

Dit project in het kort

  • Personal brand neerzetten
  • Gezamenlijke visie vormen
  • KNVB duurzaam doorontwikkelen

Analyseren

Tijdens een eerste sessie zoomden we in op de rol van Art. Wat wordt er precies van hem verwacht binnen de KNVB? Als Directeur Voetbalontwikkeling was het Arts uitdaging om een nieuwe visie op voetbal te ontwikkelen. We bespraken onder andere zijn ambities en vraagstukken op dit vlak.

Art had nog niet eerder een strategische rol gehad en kon ook op dit vlak een sparringpartner gebruiken. Hoe kan hij zijn rol binnen de KNVB goed inrichten en een goed team om zich heen verzamelen?

Innoveren

Tijdens een TekenTafelSessie met het nieuwe team van Art haalde ik alle informatie op om tot een concept voor de interne aanpak te komen. Wie heeft welke visie? Hoe vinden we elkaar daarin? Ik ontwikkelde een concept dat de verschillende visies over de beleidsonderdelen samenvoegt, waardoor het team meer gezamenlijke richting heeft. 

Realiseren

Een concrete roadmap en een tweewekelijks overleg zorgden vervolgens voor vooruitgang. Daarnaast gaf ik advies op het vlak van leiderschap, marketing en communicatie.

Transformeren

Mede door deze innovaties is de visie van de KNVB op voetbalontwikkeling voor het eerst in jaren verrijkt én veranderd. Art heeft gebouwd aan zijn personal brand, waardoor hij een veel sterkere online zichtbaarheid heeft op o.a. LinkedIn. Hij treedt naar buiten met een duidelijke visie, wat de hele organisatie naar een hoger niveau heeft gebracht. 

Myrte over de KNVB

“Van een afstandje zie je dingen altijd beter. Daarom is het zo goed van de KNVB dat ze ervoor gekozen hebben om dit vraagstuk strategisch aan te vliegen. Als je alleen maar in het veld staat, mis je de onderlinge verbanden. Tijdens onze sessies heb ik die zichtbaar én werkbaar gemaakt.”

Tineke Zwart

Samenbrengen van identiteit en bedrijf

Whello

Duurzaam doorontwikkelen van business en mensen

DevRepublic

Een duurzame basis creëren voor bedrijfsgroei

Scheffer Groep

Doorontwikkelen circulaire aanpak

PEC Zwolle United

Purpose en business verbinden

SmitDeVries

Samenwerking rondom GC Index® en Business Development

Tevreden klanten
aan het woord