Scheffer Groep

Doorontwikkelen circulaire aanpak

De vraag

Voor familiebedrijf Scheffer Groep zijn circulair slopen en duurzaamheid enorm belangrijke thema’s. Zo vraagt nieuwe wetgeving sloopbedrijven als Scheffer Groep verantwoordelijkheid te nemen voor het Nationaal Programma Circulaire Economie 2023-2030.

Het bedrijf wint al veel aanbestedingen vanwege hun circulaire aanpak en wil dit nu verder doorvoeren binnen de organisatie. De vraag: hoe kan Scheffer Groep hun circulaire aanpak doorontwikkelen op een manier die goed bij ze past en die werkbaar is voor alle lagen binnen het bedrijf? 

Dit project in het kort

  • Duurzame aanpak doorontwikkelen
  • Nieuw circulair label neerzetten
  • Interne circulaire opleiding

Analyseren

Tijdens een TekenTafelSessie met de directie en het MT haalde ik naar boven wat precies hun visie is op circulariteit. Hoe willen ze dit verder doorvertalen en waar ligt hun unieke kracht? Hierin nam ik ook een uitgebreide analyse mee met relevante marktontwikkelingen zoals AI en robotisering.

De GC Index® staat nog op de planning. 

Innoveren

De analysefase vormde de basis voor een uniek circulair label, een richting voor de visuele identiteit en een plan waarmee Scheffer Groep kan gaan digitaliseren. Daarnaast heb ik interne werkprocessen verbeterd met het ontwikkelen van een circulaire opleiding en digitalisering en automatisering van digitale processen. Hierin heb ik een adviserende en begeleidende rol. 

Realiseren

Scheffer Groep zit nog vol in de realisatiefase. De projecten gaan deels bekostigd worden met een SLIM-subsidie. Ik begeleid het kernteam bij dit proces samen met mijn samenwerkingspartner TopLevelPunt. 

Transformeren

Scheffer Groep ervaart vooral beweging in hun organisatie. Onze samenwerking zorgt ervoor dat hun wensen echt werkelijkheid worden. Het team heeft een duidelijke richting en een nieuw label waarop ze kunnen bouwen.

Op de lange termijn zorgt dit voor een sterkere marktpositie, geeft het Scheffer Groep een grotere kans op aanbestedingen en werkt het bedrijf aan hun expertstatus als circulair sloopbedrijf.

Myrte over de Scheffer Groep

Door commercie met maatschappelijke behoeften te verbinden, krijg je niet alleen als bedrijf meer bestaansrecht, maar word je ook veel aantrekkelijker voor nieuw talent. Zo is een nieuw concept duurzaam binnen alle lagen binnen het bedrijf en voor alle betrokken partijen.”

Tineke Zwart

Samenbrengen van identiteit en bedrijf

Whello

Duurzaam doorontwikkelen van business en mensen

DevRepublic

Een duurzame basis creëren voor bedrijfsgroei

PEC Zwolle United

Purpose en business verbinden

KNVB – Art Langeler

Concept en coaching rondom gezamenlijke visie binnen voetbalontwikkeling

SmitDeVries

Samenwerking rondom GC Index® en Business Development

Tevreden klanten
aan het woord