SmitDeVries

Samenwerking rondom GC Index® en Business Development

De vraag

De bedrijfskundige vakspecialisten van SmitDeVries helpen MT’s en directies grip te krijgen op hun organisatie, zodat ze er alles uithalen wat er in zit. Concreet betekent dit dat ze organisaties helpen met een bedrijfsstrategie die tot groei leidt.

Het bedrijf voelde veel voor de GC Index® als analysetool omdat het naar veel meer kijkt dan alleen de persoonlijkheidskenmerken van een persoon. De uitkomsten zijn direct toepasbaar op een bedrijf of team. Zo kan het leiden tot aanscherpingen van rollen of producten. 

Dit project in het kort

  • Inzicht krijgen met GC Index®
  • Producten aanscherpen
  • GC Index® implementeren binnen eigen programma

Analyseren

De MT-leden van SmitDeVries waren bij het horen over de GC Index® als analysetool op verschillende manieren getriggerd. Wat voor effect zou het op hun eigen team en organisatie hebben? En hoe kunnen zij het zelf inzetten binnen de groei- en verandertrajecten van hun klanten?

Het gehele team nam de GC Index® af en kreeg een-op-een terugkoppeling over hun energie voor impact. Hiermee stond een sterke basis om als bedrijf op verder te bouwen.

Innoveren

De GC Index® gaf het team veel inzichten rondom hun gezamenlijke visie op SmitDeVries. Waar halen zij energie uit? Welke waarde voegen ze toe aan de groeiambities die er zijn? Het resulteerde in verschillende productaanscherpingen, waardoor het hele MT meer in hun kracht staat.

Daarnaast bepaalden we samen hoe de GC Index® als product binnen de programma’s van SmitDeVries geïmplementeerd kon worden, zodat ook hun klanten van deze waardevolle inzichten kunnen profiteren.

Realiseren

De programma’s van SmitDeVries zijn aangescherpt en bevatten nu standaard de GC Index® als analysetool. Inmiddels zijn 2 mensen binnen de organisatie geaccrediteerd en kunnen zij de GC Index® afnemen bij andere teams of organisaties. Hiermee is SmitDeVries een belangrijke samenwerkingspartner van me geworden.

Transformeren

De 4 MT-leden van SmitDeVries zijn zich veel meer bewust van hun eigen bijdrage aan het grote geheel en hoe dit samenhangt met individuele en gezamenlijke acties. Daarnaast kunnen ze dit inzicht ook koppelen aan hun eigen klanten. Zij kunnen dit ook gaan ervaren! De programma’s van SmitDeVries hebben hiermee een waardevolle upgrade gekregen en staan aan de analysekant nog sterker.

Myrte over SmitDeVries

“Onze samenwerking begon met de GC Index, maar inmiddels is SmitDeVries één van mijn vaste samenwerkingspartners en wij schakelen elkaars expertise in waar nodig en gewenst. Met name rondom de GC Index en grotere Business Development / MDIEU trajecten werken we graag samen om maximale waarde voor de klant te creëren. Het is fijn om te kunnen sparren over de inhoud van het werk bij klanten, maar zeker ook om onze eigen bedrijven naar het volgende level te brengen.”

Tineke Zwart

Samenbrengen van identiteit en bedrijf

Whello

Duurzaam doorontwikkelen van business en mensen

DevRepublic

Een duurzame basis creëren voor bedrijfsgroei

Scheffer Groep

Doorontwikkelen circulaire aanpak

PEC Zwolle United

Purpose en business verbinden

KNVB – Art Langeler

Concept en coaching rondom gezamenlijke visie binnen voetbalontwikkeling

Tevreden klanten
aan het woord