Whello

Duurzaam doorontwikkelen van business en mensen

De vraag

Online marketingbureau Whello is van start-up naar scale-up gegroeid (40 fte) met onder andere de overname van brandingbureau Branding a Better World en video agency SKIPP. Whello heeft een uitdaging rondom de duurzame ontwikkeling van zowel het bedrijf als de medewerkers. Er is behoefte aan een betere onboarding en leiderschapsontwikkeling van het middenmanagement.

Dit project in het kort

  • Bedrijf duurzaam doorontwikkelen
  • Doorlopende leercultuur opzetten
  • Leiderschapsprogramma met coaching

Analyseren

Tijdens 2 TekenTafelSessies met het MT van Whello maakte ik het hele vraagstuk concreet en visueel. We zetten de dagelijkse praktijk af tegen de gewenste situatie. Welke stappen moeten er dan gezet worden op het vlak van mensen en strategie?

Hoe ziet dat verandertraject eruit? Het zorgt voor veel bewustwording en inzicht in wat er echt speelt.

Innoveren

Met het interne concept Building a Better Whello World gaat Whello enorme stappen zetten. Het omvat onder andere een 8-weeks onboardingprogramma en leiderschapsprogramma waarmee de teams met meer focus gaan werken aan hun unieke waarde binnen Whello.

Dit concept maakt het voor iedereen binnen de organisatie heel tastbaar waar Whello naartoe wil en hoe iedereen hieraan bijdraagt.

Vervolgens ontwikkel ik dit concept door naar het middenmanagement in de vorm van op maat plannen voor team en afdelingen en vervul ik een brugfunctie tussen managers en MT.

Realiseren

Ik bedenk niet alleen het idee, maar ben ook betrokken bij de implementatie en doorontwikkeling ervan. Zo ondersteun ik de acht teamleads met maandelijkse  (business)coaching en teamontwikkeling help ik bij het proces van inrichting van de nieuwe HR software van mijn samenwerkingspartner Learned. 

Los hiervan ben ik met TopLevelPunt bezig om een MDIEU-subsidie aan te vragen. Hiermee gaat Whello bewegen van een consultancy start-up naar een sustainable tech scale-up met internationale ambities.

Transformeren

Zowel business als mensen hebben een professionaliseringsslag gemaakt op verschillende vlakken. Het middenmanagement heeft grote stappen gezet dankzij een leiderschapsprogramma. Nieuwe medewerkers kunnen rekenen op een uitgebreid digitaal onboardingstraject en Whello is bezig met een bedrijfswiki om op terug te vallen. Daarnaast gaat de MDIEU-subsidie grote impact maken.

Myrte over Whello

“Als verlengstuk van het MT bied ik unieke meerwaarde met subsidieaanvragen, zonder verstrikt te raken in de dagelijkse bedrijfsvoering. Een ontwikkelproces als dit kost veel tijd (1 tot 2 jaar), maar levert ook onderweg al veel op. Ik zorg voor structuur, planning en begin al direct met implementeren. Grotendeels online en eens per zoveel weken een dag live.”

Tineke Zwart

Samenbrengen van identiteit en bedrijf

DevRepublic

Een duurzame basis creëren voor bedrijfsgroei

Scheffer Groep

Doorontwikkelen circulaire aanpak

PEC Zwolle United

Purpose en business verbinden

KNVB – Art Langeler

Concept en coaching rondom gezamenlijke visie binnen voetbalontwikkeling

SmitDeVries

Samenwerking rondom GC Index® en Business Development

Tevreden klanten
aan het woord