DevRepublic

Een duurzame basis creëren voor bedrijfsgroei

De vraag

DevRepublic zet zich neer als een software ontwikkelteam op afstand. Het bedrijf heeft met 8 medewerkers in Nederland en 60 developers in India een interessante organisatiemix. DevRepublic ontdekte tijdens een eerder traject dat echte groei pas kan plaatsvinden met een sterke basis. Een fundament op het gebied van strategie en marketing ontbreekt nog. Daarnaast zorgen een snel veranderende markt (mede door AI) en de culturele verschillen met India voor extra uitdaging. 

Dit project in het kort

  • Bedrijf duurzaam doorontwikkelen
  • Rollen binnen het MT versterken
  • Soepel samenwerken met verschillende culturen

Analyseren

De eerste fase draaide vooral om het volledig doorgronden van het probleem. Wat was de vraag en waarom lukte het niet om bedrijfsgroei door te zetten?

Ik voerde daarnaast verschillende gesprekken voor de individuele GC Index®-profielen van de directie en het MT, waardoor ze inzicht kregen in de manier waarop ze van nature impact maken. Dit alles vormde de basis van een TekenTafelSessie waarin we een passend intern concept creëerden.

Innoveren

De waardepropositie en het productaanbod van DevRepublic zijn aangescherpt. Ik zette nieuwe richting uit op het vlak van business, organisatie, klant en product, zodat DevRepublic klaar is voor de toekomst. Dit omvat onder andere een strategie rondom de uitbreiding van de organisatie, interne communicatie, marketingstrategie en contentstrategie.

Realiseren

Tijdens meerdere inhoudelijke coachingsessies per maand bewaken we de voortgang en zetten we gezamenlijke stappen. We zijn de werkprocessen en kwaliteitsstandaarden aan het omzetten naar workflows waarmee de organisatie in zowel Nederland als India geprofessionaliseerd wordt, we werken aan de interculturele communicatie en we brengen marketing en sales naar een hoger plan. Ik verbind het team van DevRepublic met interessante partijen uit mijn netwerk, waardoor alle plannen nog sneller en op grotere schaal uitgevoerd kunnen worden.

Daarnaast zijn we weer bezig met een volgende succesvolle subsidieaanvraag om de verdere groei van DevRepublic ook financieel te ondersteunen. Dit doe ik samen met subsidie partner Top Level Punt.

Transformeren

DevRepublic heeft nu een concreet plan waarmee ze verder kunnen groeien en hun impact kunnen vergroten. Verder heb ik met het MT gewerkt aan een andere verdeling van onderlinge rollen en verantwoordelijkheden, waardoor er een steviger fundament ontstaat en iedereen doet waar hij of zij energie van krijgt. Dit heeft gezorgd voor een nog betere samenwerking binnen het team in Nederland en in India. 

Myrte over DevRepublic

“Met de juiste aanpak en begeleiding kun je als MT of directie heel systematisch naar je grotere bedrijfsdoel toewerken. De GC Index® heeft in deze samenwerking ook veel bijgedragen. De MT-leden weten nu veel beter wie waar energie van krijgt en waar ook juist niet van. Mede dankzij hun goede voorbereiding op de sessies is de samenwerking ontzettend succesvol verlopen en zijn we inmiddels bezig met het implementeren van de strategie. Ook hier help ik ze bij door tijdelijk de rol van projectmanager aan te nemen. Zo wisselen we een periode van strategie af met implementatie zodat het ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt.” 

Tineke Zwart

Samenbrengen van identiteit en bedrijf

Whello

Duurzaam doorontwikkelen van business en mensen

Scheffer Groep

Doorontwikkelen circulaire aanpak

PEC Zwolle United

Purpose en business verbinden

KNVB – Art Langeler

Concept en coaching rondom gezamenlijke visie binnen voetbalontwikkeling

SmitDeVries

Samenwerking rondom GC Index® en Business Development

Tevreden klanten
aan het woord